Logo netwerk vrouwen FNV  
14 april 2015 | EDITIE 13
 

Kom 1 mei naar Amsterdam!

Op 1 mei viert de FNV de Dag van de Echte banen in Amsterdam vanaf 12.00 uur: livemuziek, entertainment, sprekers, markt en mars voor Koopkracht en Echte banen. Het Netwerk Vrouwen FNV is ook aanwezig met een stand. Loop even langs en maak kennis met de kerngroep. Er is gratis busvervoer met opstapplaatsen in heel Nederland. Aanmelden bussen tot vrijdag 24 april 12.00 uur, daarna op basis van beschikbaarheid. Kijk snel voor meer informatie en aanmelden. Lees meer
 

Netwerkbijeenkomst 18 april verplaatst

De Netwerkbijeenkomst van 18 april is verschoven naar vrijdag 25 september, eveneens in Utrecht. Het thema is en blijft Wij FNV Vrouwen Eisen. Aanmelden kan nu al. Stuur dan een mail naar netwerkvrouwenfnv@gmail.com. Het Netwerk is van en voor alle deelnemers. Dus heb je tips, ideeën, suggesties? Laat het weten en stuur ons een mailtje. Of meld je aan voor de Netwerkraad van 2 juni. Netwerkvrouwenfnv@gmail.com. Nieuwe deelnemers van harte welkom!
 

Veranderingen WW en ontslagrecht

Per 1 juli veranderen de regels voor de WW en het ontslagrecht. Niet specifiek alleen voor vrouwen, maar wel handig om te weten. Zo wordt de WW-uitkering voortaan per maand betaald, vult de WW-uitkering het inkomen aan als een werkzoekende voor een lager inkomen gaat werken dan het WW-maandloon en worden alle banen na een half jaar uitkering als passend gezien. Ook moet er na 2 jaar een vast contract gegeven worden in plaats van na 3 jaar. Er mag maximaal 3 keer een tijdelijk contract worden gegeven. Lees meer op de website van UWV. Lees meer
 

CAMPAGNE #IKBENEREVENNIET

Women Inc is gestart met de campagne #IKBENEREVENNIET. Vrouwen zorgen op dit moment twee keer zoveel als mannen. Met de komst van de participatiesamenleving komen er alleen maar meer zorgtaken bij burgers terecht. WOMEN Inc. wil voorkomen dat deze extra zorgdruk vooral op de schouders van vrouwen terechtkomt en wil daarom een nieuwe verdeling van zorg en werk. Alle vrouwen in heel Nederland worden opgeroepen om 1 mei (Dag van de Arbeid) hun onbetaalde zorgtaken voor één dag aan anderen over te laten. Een dag om stil te staan bij de ideale zorg- en werkbalans. Doe mee!

Lees meer
 
 

Factsheet gelijke beloning v/m

Kenniscentrum Atria heeft een factsheet uitgebracht over de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Vrouwen verdienden in Nederland in 2012 afgerond 18% minder per uur dan mannen. In 2008 was dit nog 20%. Dit cijfer betreft alle vrouwelijke en mannelijke werknemers en alle banen in alle sectoren. Grosso modo betekent deze 18% dat de gemiddelde vrouw langer moet werken dan de gemiddelde man om hetzelfde maandinkomen te verdienen. In deze factsheet ontleedt Atria de loonkloof stap voor stap.

Lees meer
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Netwerk Vrouwen FNV
E-mail: post@fnvvrouw.nl
Postbus 8576 | Amsterdam | www.fnvvrouw.nl