Netwerk Vrouwen FNV

Verslag uitwisseling Marokko WIS

Project: Gewoon goed werk voor iedere vrouw!

Van 14-19 juli was WIS, de internationale tak van Netwerk Vrouwen FNV in Marokko voor een uitwisseling met OFSAF Marokko.

Marokko

Er is een vrouwennetwerk opgericht omdat vrouwen vaak problemen hebben op het werk, meer en andere problemen dan mannen en vrouwen waren ondervertegenwoordigd in de vakbonden. Het doel was onder meer werkomstandigheden verbeteren en vrouwen te versterken. Vrouwen aanmoedigen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen , aanmoedigen misstanden aan te kaarten en naar buiten te brengen . Organiseren van Workshops , Interne Bijeenkomsten organiseren, Scholingsbijeenkomsten bv over seksuele  mishandelingen.

 

De Werkgroep Internationale Solidariteit en de OFSAF hebben samen afgesproken verbonden te blijven… en elkaar te steunen in hun mooie werk . De OFSAF  zal in Marokko nog zeker 6 trainingsseminars geven aan vrouwen en een 3 tal vrouwen zullen naar Nederland komen voor de Internationale Kaderdag.

 

Lees het hele verslag van Silvana Francken hier

 

Naast bovenstaand verslag heeft Petra Zegerius ook een uitgebreid verslag gemaakt over de uitwisseling met Marokko:

Voor de toekomst ben ik hoopvol gestemd. Zo ben ik ervan overtuigd dat we dankzij de actiestrategieën die we (= vrouwen van OFSAF en van Netwerk Vrouwen FNV) samen hebben uitgewerkt in staat zullen zijn stapje voor stapje  de vrouwenbeweging binnen de vakbond te versterken en de situatie van de vrouw op de arbeidsmarkt en op de werkplek te verbeteren.

 

Ook al zijn we allemaal weer druk aan het werk, we zullen geen van allen vergeten wat we samen hebben beleefd en uitgewisseld. En natuurlijk gaat de strijd gewoon door, zoals blijkt uit de Whatsapp-berichten met filmpjes van actievoerende OFSAF-dames die het ontslag van een vrouwelijke collega aanvechten. Van dit soort solidariteitsacties kunnen wij in Nederland nog wat leren!

 

Ons verblijf in Rabat heeft het nuttige met het aangename verenigd en ik weet zeker dat deze uitwisseling slechts het begin is geweest van een zeer waardevolle en intensieve samenwerking tussen de vrouwen van het netwerk OFSAF (FNSA) en de vrouwen van het Netwerk Vrouw FNV!

 

Lees hier het hele verslag van Petra Zegerius