Netwerk Vrouwen FNV

Terugblik Viering Vrouwendag 12 maart 2016

Op 12 maart jl werd de Vrouwendag Netwerk Vrouwen FNV gevierd. Het Netwerk vrouwen FNV organiseerde een Vrouwendag met inhoud en entertainment. Het thema: Sisters@work/Sisterhood.  De jongste deelneemster was 12 en de oudste 75 !12 maart start

De presentatie was in handen van Kirsten van den Hul die met haar motto:’Without change no butterflies’  geanimeerd de dag in goede banen leidde.
De aanwezige vrouwen konden kiezen uit drie verschillende workshops.

Paulien Osse, directeur van de Stichting Loonwijzer, actief in 89 landen verzorgde de sessie ‘De perfecte CAO voor vrouwen’  Zij werd ondersteund door twee deskundige dames, een sister uit Italië en een sister uit Hongarije.

Jessica van Ruitenburg verzorgde de sessie: ‘Leven en werken in de toekomst’ Hoe kunnen man en vrouw in de toekomst het beste werk en zorg combineren zonder opgebrand te raken.

En last but niet least verzorgde Desiree van Lent een sessie.

Alle workshops hadden als doel om de vrouwen te voorzien van informatie en tools. Binnen de sessies werden de vrouwen ook bewogen om in dialoog met elkaar te gaan. Aan het einde van elk workshop werden de aanbevelingen van de vrouwen genoteerd. Deze aanbevelingen werden aan het eind van de dag op het centrale podium door Margot Kranenburg aan Mariette Patijn overhandigd. Mariette Patijn is  lid van het dagelijks bestuur. Zij heeft arbeidsvoorwaarden in haar pakket. Zij nam deze aanbevelingen mee voor inbreng in de strategische visie van FNV voor de congresperiode 2017-2021.

Andere sisters die een waardevolle bijdrage aan de Vrouwendag gaven waren: Saideh Hashemi, lid ledenparlement en vertegenwoordiger FNV Vrouw en Marianne Jekkers, werkzaam voor FNV en thans Campagneleider. Uiteraard moeten we niet de trouwe vrijwilligers vergeten die vroeg aanwezig waren op de locatie Zaalverhuur 7 te Utrecht. De locatie aan de Boothstraat is een schitterende authentieke en monumentale kerkpand uit 1900.  Naast alle sessies konden de vrouwen tijdens de breaks een gezondheidscheck doen bij Menzis. Tevens konden ze van het aanbod van Bookish Plaza genieten.
Tot slot volgde een muzikale afsluiting door Jeritza Toney. Zij verzorgde een spetterend optreden waarbij zij alle aanwezige sprekers en bezoekers met haar gitaar aan het rappen en aan het dansen kreeg !

Sisters United !!!! Power to the S12 maart margotmarietteisterhood !

– Eleenka Matthew