Netwerk Vrouwen FNV

Terugblik op een geslaagde 8 maart viering – Noord

Op 8 maart hebben wij van Netwerk Noord met heel veel vrouwen de Internationale Vrouwendag op een fantastische manier gevierd. Een mooie zinvolle bijeenkomst met veel diversiteit.

 

De dag:

In de middag maakten we de stem los met leerzame oefeningen en zang met stemcoach Miranda Bolhuis. Lachen, ademen, zingen en genieten. Daarna heerlijk gegeten met een overvolle tafel omdat heel veel vrouwen iets lekkers hadden meegenomen. Vrouwkracht had een aanvullend buffet met eten uit Afganistan, Marokko en Iran.

 

De avond werd ingeleid door Ina von Pickartz en Sandra da Silva Pinto over de wet gelijke behandeling. Er werd stilgestaan bij vrouwen in Nederland en de rest van de wereld rond de thema’s: armoede, onderwijs en kansen. We hebben samen besproken wat ons inspireert en hoe we elkaar kunnen steunen, zichtbaar zijn, kennis en ideeën kunnen delen in de strijd voor gelijkheid, rechten, mogelijkheden en kansen. De  avond was ingevuld met ‘community art’ en samen met 60 vrouwen is een prachtig kunstwerk gecreëerd met ondersteuning van de beeldend kunstenares Maria Koijck.

 

Het kunstwerk

Het kunstwerk staat nu op de bij de ingang van de Kantine in het FNV gebouw in Groningen. Iedereen die een leuke plaats weet kan het kunstwerk exposeren (hal ,bedrijven, scholen, ziekenhuizen  ect ). KUNST Inspireert en dit kunstwerk is van ons allemaal ! Laat het zien! Neem contact op via r.habers@fnv.nl

 

Samen met Vrouwen in de PvdA en ruim 60 enthousiaste vrouwen kijken wij terug op een geslaagde dag.

Bedankt allemaal!

Netwerk Vrouwen FNV Noord en Vrouwen in de PvdA