Netwerk Vrouwen FNV

Rechten van borstvoedende werkneemsters niet nageleefd op de werkvloer

De rechten van borstvoedende werkneemsters worden lang niet altijd nageleefd op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl over de mogelijkheden voor moeders om borstvoeding te combineren met hun baan.

 

Als (aanstaande) moeder heb je verschillende rechten omtrent werk en zwangerschap en de periode na je zwangerschap. Je werkgever is namelijk verplicht om de gezondheid van moeder en kind tijdens de zwangerschap en tijdens de periode van borstvoeding zo goed mogelijk te beschermen.

 

De meeste vrouwen blijken goed op de hoogte te zijn van de wettelijke rechten rondom borstvoeding en werk: 8 op de 10 vrouwen is op de hoogte van alle rechten. Volgens de FNV geldt dat helaas niet voor alle werkgevers: “Voor veel werkgevers geldt dat zij onvoldoende kennis hebben van de rechten en plichten rondom zwangerschap en de periode daarna.”

 

Het gebrek aan kennis van werkgevers is mogelijk een reden dat vaak niet alle rechten worden nageleefd. Een kwalijke zaak, want sommige moeders stoppen met het geven van borstvoeding na hun zwangerschapsverlof omdat zij te maken krijgen met een gebrek aan mogelijkheden op het werk.

Worden-de-rechten-nageleefd

 

Controle op de wetten

Op het naleven van de wetten rondom borstvoeding en werk is geen structurele controle. De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) houdt toezicht op de naleving van wet- en regelgeving en handhaaft de wet waar nodig, maar gaat pas aan de slag zodra zij een signaal krijgt dat er iets misgaat op de werkvloer. Krijgt de Inspectie SZW geen signalen, dan volgt er geen controle.

 

Wel of niet melden van geschonden rechten

Een derde van de 1.667 vrouwen meldt het niet wanneer er rechten niet worden nageleefd. De helft daarvan doet dat niet omdat ze denkt dat er toch niks verandert. 21% van de vrouwen geeft aan dat ze het niet durft te melden en 12% weet niet waar ze het kan melden.

 

De vrouwen die het wel melden, doen dat bijna allemaal (90%) bij hun werkgever. In totaal stapt slechts 3% van de vrouwen die het wel melden naar een vakbond of belangenvereniging.

 

“Zolang vrouwen geen klachten indienen, blijft het probleem helaas onzichtbaar”, laat het College voor de Rechten van de Mens weten. “Alleen door de problemen onder de aandacht te brengen en door te laten zien dat het een groot probleem is, kunnen we ervoor zorgen dat de rechten beter worden nageleefd en/of gecontroleerd.” Ook bij het College voor de Rechten van de Mens kunnen vrouwen een klacht indienen.

 

Lees hier het hele onderzoek van 24Baby.nl

 

De rol van de vakbond

Vakbonden kunnen een grote rol spelen bij het bewust maken van werkgevers op het naleven van deze rechten. In de CAO-onderhandelingen kan extra aandacht worden gegeven aan de rechten van (aanstaande) moeders en borstvoedende werkneemsters. Het recht op bijvoorbeeld een goede kolfruimte kan in de CAO worden opgenomen. Kom je dit soort praktijken tegen dan het niet goed geregeld is op je werk. Meld het bij de FNV! Wij kunnen er wat mee doen!

Tagged on: , , , ,