Netwerk Vrouwen FNV

Workshops 8 maart 2021 “Vrouwen in de Frontlinie”

We bieden op 8 maart tijdens  Internationale Vrouwendag een zestal workshops aan. Deze starten om 13.00 en duren tot 14.55 uur. Na aanmelding ontvang je bijtijds een link om in te kunnen loggen.

Er is beperkt plaats. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Meld je hier aan voor ons programma: https://forms.gle/5EeayM3jMUmpa3Wc6

 

“Effectief omgaan met standaard reacties” door Marie-Anne van Reijen (Meer vrouwen in de politiek)

Als vrouw in overleggen, discussies en onderhandelingen krijg je op je werk, in de politiek maar ook thuis verschillende standaardreacties. We bespreken wat deze zijn en hoe je daar het beste mee om kunt gaan, zodat je een volgende keer meer mogelijkheden voorhanden hebt om effectief te kunnen reageren. We kijken naar verschillende opties zodat je je eigen stijl vindt. 

 

“Zet jezelf op de kaart” door Ludmilla Skinner (Skinner Self Actualisation)
Ken jij of ben jij die vrouw die de ene na de andere promotie aan haar neus voorbij ziet gaan? Of ben jij juist die vrouw die als te krachtig wordt omschreven? Wil jij liever als krachtig en effectieve persoonlijkheid worden gezien? En wil jij de credits krijgen voor jouw bijdrage en resultaten? Dan is “Zet jezelf op de Kaart” iets voor jou.

Met alleen een krachtige persoonlijkheid en zichtbaarheid kom je er niet. Je hebt een plan nodig om jouw ambitie in kaart te brengen. In deze workshop verruim je jouw inzicht in jouw identiteit en je rol op je werk. En, kun je (een klein beetje) proeven van de effectiviteit van jouw zichtbaarheid.

Je gaat kort en puntsgewijs met 1 of meerdere personen in gesprek. Je zet uiteen wat jouw identiteit is en hoe je deze krachtiger en effectiever kunt maken. Je gaat weg met tenminste 1 actiepunt voor de komende week.

 

“Kracht door uitstraling” door Merianka Melissen

Leer hoe je jouw kwaliteiten zichtbaar maakt en versterk je uitstraling! Aan de buitenkant kan niemand zien of je aardig, slim of getalenteerd bent. En toch word je binnen 30 seconden al beoordeeld. Een goede uiterlijke presentatie geeft zelfvertrouwen: De buitenkant
versterkt de binnenkant!

Kracht door Uitstraling helpt om van lichaam, kleding en kleur een communicatiemiddel te maken: Welke elementen bepalen je eerste indruk, Wat is het effect van kleuren, contrasten, vormen en materialen? Wat wil je uitstralen en is je kleding daarmee in
overeenstemming? Wat past het beste bij functie, de cultuur en je gesprekspartners? Handige eye-openers zorgen ervoor dat je op een doeltreffende wijze leert je boodschap te versterken en ondersteunen.

Het eerste gedeelte bestaat uit een introductie over de taal van beeld, aangevuld met interactieve elementen. Vervolgens gaan we in breakoutrooms actief online aan de slag met de eerste indruk. Je krijgt inzicht hoe bijzonder je bent door de ogen van een ander.
Doel: Tools om op een praktische manier je uitstraling te versterken en kleding en kleur als taal in te zetten. Dit leidt tot een meer effectieve manier van communiceren, zelfvertrouwen en meer overtuigingskracht en impact.

 

“Omdat ik het verdien!” door Agnes Jongerius en Vera Tax (Europarlementariërs)

Wist jij dat Nederlandse vrouwen vandaag gemiddeld nog steeds 14,8 procent minder verdienen dan mannen?

Oneerlijk? Niet meer van deze tijd, zeg je? Dat vinden wij ook! Daarom treden wij nu in actie. Gedaan met wachten. Tijd om de wetgeving op papier om te zetten in de praktijk. Hoe meer mensen aan boord, hoe beter.

Tijdens de workshop geven we jou een heleboel informatie over de loonkloof, gaan we in gesprek met elkaar, wisselen we ervaringen uit en delen we handige tips & tricks om zelf aan de slag te gaan! Geen saaie webinar dus, maar een interactieve workshop waarbij we vooral ook benieuwd zijn naar jouw ervaringen.

De workshop wordt vanmiddag gemodereerd door Lisa Grooteman, bestuurder bij FNV en tevens ambassadeur van Omdat ik het verdien.

 

“Godinnenkracht op de werkvloer” door Irene Hemelaar (o.a. FNV Academie) 

De goden en godinnen uit de Griekse mythologie hebben al velen geïnspireerd bij het willen bereiken van persoonlijke doelen. Als je weet wat je kwaliteiten zijn en voor welke valkuilen je jezelf kunt behoeden én hoe je deze zelfkennis ook nog eens strategisch kunt inzetten op je werk, ben je al een flink eind op weg. In welke godin(nen) herken jij jezelf? Van welke godinnen en goden word je blij? Van welke heb je weleens last? Wat zegt dat over jou? In deze workshop kom je daar al een beetje achter.

 

“Van micro-agressie naar microrevolutie” door Sarita Bajnath (Socratisch)

Micro-agressies zijn kleine, alledaagse opmerkingen en handelingen die voortkomen uit een grotere, achterliggende machtsstructuur. Ze kunnen je het gevoel geven dat jij anders of minder bent. Hoe reageer jij op micro-agressies? Op situaties waarin je je onveilig voelt of geïrriteerd raakt wanneer mensen seksistische, homofobe, validistische, racistische woorden of uitdrukkingen gebruiken? En hoe doe je dit wanneer dit subtiel is? Of zonder dat je het gevoel hebt dat je jezelf keer op keer moet uitleggen? En hoe voorkom je dat leeggezogen raakt, wanneer je de situatie ter plekke weliswaar prima aankan, maar dat het achteraf niet makkelijk van je afschudt. En wat als het nou echt niet zo bedoeld was? Deze en andere zaken komen aan bod in deze workshop.